DORADE

AnT Seafood is Dorade specialist. Door onze ruime ervaring hebben we inmiddels een betrouwbare  en prominente positie in de internationale vishandel verworven.

Dorade heeft zich met name de laatste jaren ontwikkeld tot een populaire vissoort. De typerende en vooral niet overheersende smaak, dit samen met een eenvoudige bereidingswijze worden steeds meer door de consument wereldwijd gewaardeerd.

DORADE-SPARUS_AURATA

Kweek | Groothandel | productie

Wij zorgen dagelijks voor de begeleiding van het gehele proces van kweek tot logistiek om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen.

KWEEK

De dorade wordt gekweekt in met name het middellandse zeegebied (FAO 37). Het gehele kweekproces, van jong tot slachtrijpe vis, duurt ongeveer 13 maanden. We hebben de mogelijkheden om dit gehele proces onder ASC normen, GGO en antibiotica vrij uit te voeren.

PRODUCTIE

Direct na de vangst van de dorade wordt de vis verwerkt. De verwerking vindt plaats bij verschillende moderne productiefaciliteiten; grotendeels in eigen beheer. Met grote zorg wordt de vis verwerkt tot een eindproduct en getransporteerd direct naar de klant of naar diverse centrale opslaglocaties in Europa. Vanuit deze locaties kunnen we flexibel en snel de distributie naar de klanten opstarten en uitvoeren.

GROOTHANDEL & RETAIL

Door onze centrale rol in de keten leveren wij de dorade aan onder meer groothandel en retail, zowel vers alsook diepvries, door geheel Europa. Mede door onze sterke voorraad positie, vele productiemogelijkheden en flexibiliteit kunnen we en inspelen op de wensen van onze klanten en maatwerk leveren.

ZEEBAARS-KWEEKZEEBAARS-PRODUCTIEZEEBAARS-GROOTHANDEL

 

  

DORADE PRIJZEN

Prijzen kunnen fluctueren door meerdere factoren en kunnen mogelijk wekelijks wijzigen. De belangrijkste factoren die hierbij een rol spelen zijn: de beschikbaarheid, de sortering en het seizoen. Om deze factoren te ondervangen bieden we de mogelijkheid tot het afsluiten van een contract aan, waarbij we een bepaalde hoeveelheid produceren, op voorraad houden en vervolgens periodiek uitleveren. Voor de meest actuele prijzen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 SPARUS AURATA

Dorade draagt de Latijnse en wetenschappelijke naam: Sparus Aurata en behoort tot de baarsachtigen.

VERS | DIEPVRIES

Na verwerking word de dorade verhandeld in vers of diepvries. Dagelijks zijn er producties in verschillende sorteringen en bewerkingen op specificatie van de klanten.

VERSE-ZEEBAARSVERS-DIEPVRIESDORADE-DIEPVRIES

 

DORADEFILET

Fileren is de meest voorkomende bewerking van hele vis. De hele vis wordt ontdaan van kop, staart en middelgraat en zodat er per dorade 2 filets overblijven. Hierdoor is het kant-en-klaar en makkelijk te bereiden per portie. De gewichten van de filets zijn afhankelijk van de grootte van de hele vis. Filets zijn standaard met graat (PBI) en door een extra bewerking praktisch gratenvrij (PBO) te maken.

DORADEFILET-PBIDORADEFILET-PBO

 

 

ASC | CERTIFICERINGEN

AnT Seafood heeft de mogelijkheid om ASC gecertificeerde producten aan te bieden. ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council, een wereldwijd erkend keurmerk voor duurzaam gekweekte vis. Hierdoor bent u altijd zeker van een duurzaam en verantwoord gekweekt product. ASC gecertificeerde dorade is een betere keus, vooral doordat de vis in goede gezondheid kan opgroeien door de strikte kwekerijstandaarden en de vis verantwoord gevoerd word met duurzaam en in eigen beheer geproduceerd voer. Onze kwekerij is als eerste kwekerij in de Middellandse zee ASC gecertificeerd.

ASC

MOGELIJKHEIDEN | VERPAKKING

De verpakkingsmogelijkheden zijn bijna eindeloos. Standaard verpakkingen zijn 3kg, 5kg en 10 kg kartonnen dozen.
Andere mogelijkheden zijn o.a.: industriële bulk dozen, IVP, IWP en diverse retail verpakkingen. Al onze kartonnen verpakkingen zijn FSC® gecertificeerd en 100% recyclebaar.


Neem contact met ons op voor meer informatie over verpakkingsmogelijkheden.

 

SPECIALE-VERPAKKING-ZEEBAARSDORADE-RETAIL-VERPAKKINGDORADE-VERPAKKING-DOOS

 

WAAROM DORADE VAN ANT SEAFOOD?

  • Grote beschikbaarheid
  • het gehele proces in-house
  • wereldwijde leveringsmogelijkheden
  • GGO vrij product
  • Antibiotica vrij product
  • ASC product mogelijkheden
  • alle sorteringen en bewerkingen mogelijk
  • vers en Diepvries
  • vele verpakkingsmogelijkheden
  • flexibele en meedenkede partner

MEER INFORMATIE OVER DORADE...

Dorade wordt in het wild (beperkt) gevangen, maar grotendeels gekweekt in met name het middellandse zeegebied. De kweekperiode duurt ongeveer 13 maanden tot de vis ongeveer 400 gram weegt. De kweek vindt plaats in het verse water van open zee, in drijvende kooien. Voldoende vrij hangend van de bodem, waardoor de vis niet in eigen uitwerpselen leeft.

KWALITEIT

Kwaliteit en duurzaamheid zijn de voornaamste speerpunten van AnT Seafood. Doordat elke fase van het productieproces, van het voer waarmee de vis gevoerd wordt tot en met de distributie van het eindproduct, voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen zoals BRC en IFS kunnne wij altijd de beste kwaliteit garanderen. Van voedselveiligheidssystemen tot persoonlijke hygiëne van onze werknemers; kwaliteit is ons belangrijkste speerpunt.

EXTERNE LINKS

Website ASC: www.asc-aqua.org/nl/
Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Goudbrasem